Stadswandeling

Stadswandeling

i.s.m. Stadsmuseum

Stadswandeling

Maak kennis met Steenwijk, in anderhalf tot twee uur kom je van alles te weten over o.a. de stuwwallen, bijzondere gebouwen en Steenwijk als strategische plaats in de tachtigjarige oorlog.

In samenwerking met het Stadsmuseum Steenwijk bieden we stadswandelingen aan en ook de mogelijkheid de Steenwijker toren te beklimmen.

Het Veerhuys is het oudste pand in Steenwijk met horecafunctie en is vlak na het uitgraven van het Steenwijkerdiep in 1632 geopend. Vanwege het historische karakter van het pand is dit een prachtig startpunt van de stadswandelingen. De wandelingen zijn te boeken met diverse arrangementen met lunch, borrel of diner. Ook is er een arrangement op maat te overleggen. De arrangementen zijn op basis van beschikbaarheid.

Lunchwandeling

  • Start met koffie/thee en Blokzijler brok.
  • Stadswandeling met ervaren stadsgids (1,5 tot 2 uur)
  • Historische lunch met goed gevulde linzensoep, boerenbrood met streekkaas en drankje naar keuze.

19,50 p.p. (INCLUSIEF GIDS)

Dinerwandeling

  • Start met drankje naar keuze + hapje
  • Stadswandeling met ervaren stadsgids (1,5 tot 2 uur)
  • Na afloop een 3-gangen diner in Historisch restaurant ’t Veerhuys.

47,50 p.p. (INCL. GIDS EN EXCL. DRANKJES BIJ HET DINER)

Borrelwandeling

  • Start met koffie/thee en Blokzijler brok
  • Stadswandeling met ervaren stadsgids (1,5 tot 2 uur)
  • Borrelarrangement met 2 drankjes naar keuze en een uitgebreide borrelplank

22,50 p.p. (INCLUSIEF GIDS)

Arrangement op maat

Wij denken graag met u mee in een arrangement op maat, neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

BEKLIM DE TOREN!

Beklim de 89 meter hoge Steenwijker Toren in het centrum van Steenwijk! Een wenteltrap van 226 treden brengt je naar de trans op een hoogte van 43 meter. Vanaf de trans geniet je in alle windrichtingen van een fantastisch panorama. Tot 30 kilometer ver verken je van grote hoogte de omgeving met plaatsen als Meppel, het waterrijke Giethoorn en alle andere plaatsen in de kop van Overijssel. Dichterbij zie je van bovenaf het stratenpatroon van de oude vestingstad en alle wijken in Steenwijk tot in detail.

PRAKTISCH

De stadswandelingen door Steenwijk worden op verzoek georganiseerd op maandag tot en met zaterdag. Bij uitzondering is zondagmiddag ook mogelijk. Wij hanteren een minimum van 6 deelnemers of bij minder personen, het bedrag voor zes deelnemers. De torenwachters zijn aanwezig in de maanden juli en augustus op woensdag en zaterdag vanaf 11 uur.